Skip to content

Mina bästa stiltips för hösten 2016

Hej alla glada! Jag tänkte jag skulle skriva lite om hösttrenderna nu i år så ni vet vad ni ska ha span på när ni är ute och shoppar :)

Sammet – sammet är stort på tapeten nu och det fanns många stora modehus som hade sammetsinslag i sina kollektioner för hösten. Gucci, Vanessa Steward och Lanvin hade alla med sammetsplagg i mörkare ädelstenskulörer. Så hitta en riktigt snygg klänning med klockärmar i mörkt grön eller vinröd. Gärna med lite guldbroderier som för tankarna till medeltiden eller barocken.

Glitter – och inte vilket glitter som helst utan gärna plagg med långa pälsar av glitter, som om du bestämt dig för att ha på dig en påse julgransglitter. Är det lite för mycket kan du alltid investera i något som bara är sytt i ett glittrigt tyg. Guld, silver och svart är perfekta färger för den som vill gå all out och skina hela kvällen.

Capelettes – det är precis vad det låter som, en liten cape. Den täcker bara precis axlarna och lite av armarna. Du kommer säkert se massor av olika plagg med capeletten som inslag: blusar, jackor och koftor. Såg riktigt snygga capelettes på Christian Diors show i Paris i vintras som jag hoppas jag kan få se fler modeller av.

Chokers – chokern har varit inne hela 2016 och nu är det dags att ta 90-talsklassikern ett steg längre. Hitta en statement choker för att visa att du ha koll på det allra senaste och modigaste modet. De smala banden vi haft nu under vår och sommar går bort direkt. Hitta ett brett band som täcker hela halsen isället. Du kan välja ett i helt svart med en liten detalj på eller kanske köpa ett i guld eller silver med stenar i och kombinera med en lite enklare klänning. Supersnyggt!