Skip to content

Klädmärken

Det första du behöver göra för att skapa en snygg och originell stil är att arbeta upp en basgarderob som passar dig. En basgarderob är den absoluta grunden i din garderob som du bygger resten av dina klädval runt. Här handlar det som favoritjeansen som du kan ha till allt, den svarta kavajen som du kan ha på festen och på kontoret och naturligtvis den lilla svarta.

Bygg upp din basgarderob

Två par jeans – gärna ett par mörkblå och ett par svarta. En tummregel för basgarderoben är att köpa kvalité över kvantité, så satsa på två par byxor i riktigt jeanstyg från märken som Crocker, Acne eller Levi’s.

En svart kjol – om det ska vara en pennkjol, kort eller vippig väljer du själv efter tycke och smak, så länge du känner dig bekväm! Jag kör på en lite stretchig pennkjol från Tiger of Sweden.

En svart klänning – den lilla svarta vet väl alla vad det är vid det här laget men det tåls att sägas igen: en svart klänning i vilken form eller modell som helst som du kan klä upp eller ned till vardag eller fest. Den här kommer rädda dig fler gånger än vad du tror. Jag har faktiskt tre olika som jag brukar byta mellan men igen, satsa på något med hög kvalité så vet du att den sitter som den ska och du inte behöver byta ut den stup i kvarten. Min favorit är min långärmade svarta klänning från Filippa K. Jag har en klänning från Cos också som jag använder under vår och sommar.

En svart kavaj – den här ska sitta som en smäck. Tänk på att du behöver ha en som du kan röra dig i om du ofta är ute på språng eller har en mer aktiv livsstil. Lyft på armarna och rör på axlarna när du provar så märker du snabbt om den är för tajt eller styv. Tiger of Sweden är alltid ett säkert kort för den som sitter på kontoret annars kan du hitta superfina kavajer nu på hösten i lite mer stretchiga och följsamma tyger.

Fyll ut din garderob med t-shirtar och koftor i basfärger som vitt, svart och grått. Här kan du gå två vägar: antingen köper du kvalitésplagg eller så köper du npgot billigt men snyggt. Fördelen med kvalitétsplagg är ofta att dom inte slits ut och håller formen längre. Men vi vet ju alla att t-shirtar kanske får fläckar från svett, mat och annat på sig hela tiden så du kan också köpa billigare modeller som du lätt kan byta ut om de börjar kännas sunkiga.